Ga naar grover

4K-projectoren met ultrakorte projectieafstand: duur, maar de moeite waard!

Hoe kort kan de projectieafstand zijn? Dat is de eerste vraag die rijst bij het kiezen van een projector. Want je wilt weten wat de minimale afstand is die de projector nodig heeft om het beeld op het scherm te projecteren. Voordat je jouw thuisbioscoop gaar uitrusten, is het goed om te weten wat de voordelen van een 4K-projector met een ultrakorte projectieafstand zijn en welke momenteel de beste zijn.

Wat is een projector met een ultrakorte projectieafstand? 

Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een nieuwe projector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de resolutie, scherpte, grootte, montageopties, afstandsbediening, wifi, enz. Eén ding wordt bij projectoren echter al snel over het hoofd gezien: de projectieafstand. De projectieafstand bepaalt waar je het apparaat kunt plaatsen, aangezien dit de minimale afstand is waarop de projector het beeld duidelijk op het scherm of de muur kan projecteren.

Een projector met een ultrakorte projectieafstand is speciaal ontwikkeld voor gebruik als een thuisbioscoop. Je hebt maar weinig afstand nodig voor een scherp beeld, zodat je deze projector zelfs in de slaapkamer of loungeruimte kunt gebruiken, ongeacht hoe groot of klein die is. Je kunt de projector aan het plafond monteren of op een plat oppervlak plaatsen. Het mooie aan een projector met een ultrakorte projectieafstand is dat je deze vrijwel overal neer kunt zetten.

Verschil tussen projectoren met een ultrakorte en een lange projectieafstand

Of je voor een projector met een lange, korte of ultrakorte projectieafstand kiest, hangt af van waarvoor je de projector wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld presentaties geven in openbare ruimtes of woon je in een appartement ter grootte van een bowlingbaan? Dan is een projector met een lange projectieafstand precies wat je zoekt. Die projecteert het beeld vanaf een afstand van 1,8 meter of meer. Een projector met een korte projectieafstand is het best geschikt als je maar beperkt de ruimte hebt - bijvoorbeeld in een slaapkamer of loungeruimte. Projecteer het beeld op de tegenoverliggende muur en geniet van je thuisbioscoop. De beste projectoren met een ultrakorte projectieafstand kunnen groots projecteren op een korte afstand van het scherm of de muur, zonder kwaliteitsverlies.

Is een 4K-projector met een ultrakorte projectieafstand de moeite waard?

Zeker weten! Een projector verbruikt veel minder dan een televisie, maar biedt een veel groter beeld. Het enige dat je nodig hebt, is een tafel of plank om hem op neer te zetten. Dankzij de 4K-resolutie levert de projector scherpe beelden. Daarna wil je nooit meer iets anders. Een 4K-projector met een ultrakorte projectieafstand biedt vier keer zoveel pixels dan Full HD. Dat levert veel levendigere en gedetailleerdere beelden op. Bovendien vermindert de projectorlaser schaduwen en voorkomt deze de schittering die afkomstig is van de lichtbron. Doordat je de projector zo dicht bij het scherm of de muur kunt plaatsen, is er minder kans dat je in het projectielicht komt te staan of er per ongeluk door verblind raakt. Daarmee staat jou dus (letterlijk) niets in de weg voor een eersteklas kijkervaring.

De LG HU85LS Ultra-Short Throw Projector voor het ultieme bioscoopgevoel

De LG HU85LS Projector met 4K-resolutie behoort tot de beste projectoren met een ultrakorte projectieafstand. Deze projector blinkt uit qua algehele visuele prestaties, met zeer sprekende kleuren, sterk contrast en een 3D-mogelijkheid. Ook donkere scènes kan dit apparaat met gemak aan. Dankzij de helderheid van de laser-fosforlichtbron kun je deze projector gebruiken in ruimtes met gemiddeld omgevingslicht. De lichtbron gaat maar liefst 20.000 uur mee in full-power-modus en nog eens 10.000 uur extra in de Eco-modus: meer dan genoeg om al je oude dvd’s af te spelen. De LG is een projector met een ultrakorte projectieafstand waarmee je een beeld van 2,2 to 3 meter projecteert, terwijl het apparaat heel dicht bij het projectiescherm of de -muur staat. Gebruik de automatische screen-fit-functie voor het beste resultaat. Met een HDMI-kabel, type A USB-poort, TOSLINK en Ethernet-poort is deze projector in een handomdraai gereed. Bovendien beschikt de projector over een ingebouwde soundbar, een app-afstandsbediening en een Alexa- en Google-compatibele spraakassistent.

Huur jouw projector met een ultrakorte projectieafstand vandaag nog bij Grover en tover je slaapkamer of woonkamer om tot een ware thuisbioscoop! Het enige wat er nog ontbreekt is een bak popcorn.


Verder lezen