Ga naar grover

7 manieren om gegevens over te zetten van de ene Android-smartphone naar de andere

Met de toenemende populariteit van smartphones is het steeds gebruikelijker geworden voor mensen om hun apparaten te upgraden of te vervangen. Het overzetten van gegevens van de ene smartphone naar de andere kan echter een ontmoedigende taak zijn, vooral als je veel bestanden of gevoelige informatie hebt. Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar om gegevens over te zetten tussen twee Android-smartphones, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

In dit artikel zullen we zeven manieren verkennen om gegevens over te zetten van de ene Android-smartphone naar de andere, variërend van het gebruik van Google Account tot het gebruik van gespecialiseerde apps. Of je nu een technisch onderlegde gebruiker bent of een beginner, je vindt zeker een methode die bij je past. Laten we beginnen!

1. Gebruikmakend van Google-account

Als beide smartphones zijn gekoppeld aan hetzelfde Google-account, kun je gegevens tussen hen synchroniseren. Om dit te doen, moet je gegevenssynchronisatie inschakelen op beide apparaten door naar Instellingen> Accounts> Google te gaan en vervolgens de gegevenstypen te selecteren die je wilt synchroniseren.

2. Via Bluetooth

Je kan Bluetooth gebruiken om gegevens tussen twee Android-smartphones over te dragen. Om dit te doen, schakel je Bluetooth in op beide smartphones, koppel je ze en selecteer je vervolgens de bestanden die je wilt overzetten.

3. Gebruikmakend van NFC

Als beide smartphones NFC (Near Field Communication) ondersteunen, kun je gegevens overdragen door ze dicht bij elkaar te houden. Deze methode is sneller dan Bluetooth, maar beide apparaten moeten heel dicht bij elkaar zijn.

4. Via Wi-Fi Direct

Deze methode maakt het mogelijk om gegevens over te dragen tussen twee Android-smartphones zonder dat er een internetverbinding nodig is. Je moet Wi-Fi Direct inschakelen op beide smartphones en vervolgens de bestanden selecteren die je wilt overzetten.

5. Gebruikmakend van een USB-kabel

Je kunt gegevens overdragen tussen twee Android-smartphones met behulp van een USB-kabel. Je moet beide smartphones op een computer aansluiten en vervolgens de bestanden tussen de twee apparaten overzetten.

6. Via cloudopslag

Je kunt cloudopslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive gebruiken om gegevens over te dragen tussen twee Android-smartphones. je moet de bestanden vanaf het ene apparaat naar de cloudopslagservice uploaden en deze vervolgens op het andere apparaat downloaden.

7. Gebruikmakend van een app

Je kunt apps zoals SHAREit, Xender of SuperBeam gebruiken om gegevens over te dragen tussen twee Android-smartphones. Deze apps gebruiken Wi-Fi of Bluetooth om bestanden over te zetten en kunnen sneller zijn dan andere methoden.

Een smartphone-upgrade nodig? Ontvang nu onverslaanbare deals voor de beste smartphones te huur.