Ga naar grover

Kun je met tablets goed gamen als je onderweg bent?

Tablets zijn licht, draagbaar, krachtig en hebben geweldige functies. Daardoor zijn deze ideaal om te gamen, zowel thuis als onderweg. Je kunt tablets als tweede scherm gebruiken of om de tijd te verdrijven tijdens het forenzen. Iedereen die van gamen houdt, zou er eentje moeten hebben.

Is gamen beter op een telefoon of op een tablet?

Dat hangt van jouw voorkeur af. Sommige gamers willen gewoon een toestel hebben dat gemakkelijk in hun zak past. Bovendien zijn sommige smartphones nu speciaal aangepast aan de voorkeuren van gamers: ze hebben een krachtige performance, leveren uitstekende visuals en beschikken over een lange batterijduur (net zoals die van een gamingtablet). En dat allemaal in een compact jasje!

Om volledig van het gamen te genieten als je onderweg bent, kun je het beste een tablet gebruiken. Ten eerste bieden tablets een betere gaming-ervaring dankzij de hogere beeldverversingsfrequentie. Daardoor wordt vertraging tot een minimum beperkt. Bovendien hebben tablets een zeer geavanceerde GPU en processor, die voor een geoptimaliseerde verversingssnelheid, een hogere resolutie en meer rekenkracht zorgen. Tijdens het spelen van jouw lievelingsgame op het grotere scherm van een tablet, zul je daar duidelijk de voordelen van merken.

De beste gamingtablets: waar moet ik op letten?

Strategie, RPS of FPS: het maakt niet uit wat je speelt, je moet op drie dingen letten als je een gamingtablet wilt kopen: batterijduur, resolutie en RAM.

Batterij

De batterij van een gamingtablet is van essentieel belang voor een gerust gevoel tijdens het spelen. Tijdens normaal gebruik moet je ongeveer 10 uur kunnen spelen zonder de batterij opnieuw op te moeten laden. Uiteraard kun je de tablet tijdens het spelen opladen, maar dit kan (afhankelijk van de game) oververhitting veroorzaken. Houd daar dus rekening mee.

Resolutie

De visuals vallen of staan met de kwaliteit en resolutie van het scherm. Daarom raden wij een minimale resolutie aan van 1800 × 1200 pixels. Dergelijke tablets leveren scherpe, contrastrijke beelden.

RAM

Voor de meeste games heb je genoeg aan 4 GB RAM. Wij raden echter 6 GB aan voor de wat nieuwere, zwaardere games, omdat je anders met vertraging te maken krijgt. En dat wil je niet, al helemaal niet als je online speelt. Tablets met vette specificaties, zoals de Samsung Galaxy Tab S8+ of nieuwere Apple iPads, hebben zelfs 8 GB RAM.

De beste iPads voor gaming

Apple is een geweldige keuze als je op zoekt bent naar de beste gamingtablets. Twee iPads steken er met kop en schouders bovenuit: als eerste de Apple 11” iPad Pro met besturingssysteem iOS 14 en 128 GB opslag. Daarop kun je ca. 5 tot 10 games opslaan. De games zien er geweldig uit op het 11 inch Liquid Retina-display. Bovendien kan de Apple M1 processor alle games met gemak aan. De tweede optie is de Apple 12,9” iPad Pro . Deze heeft een nóg groter Liquid Retina-display, 8 GB RAM, een batterijduur van 40 uur, 128 GB opslag en een krachtige Apple M1 processor. Daarmee kun je streamen in 4K-kwaliteit en zelfs zwaardere games spelen.

Gamen met de Samsung Galaxy Tab S8+

De Samsung Galaxy Tab S8+ is een krachtige Android-tablet voor gaming: deze heeft een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor en een Adreno 730 GPU, een geavanceerde chip waarmee je snel en efficiënt kunt gamen. Je krijgt de game in al zijn glorie te zien dankzij het 12,4" super AMOLED-display. Tevens beschikt de Samsung Galaxy Tab S8+ over 256 GB opslag, zodat je maar liefst 10 tot 20 games tegelijk op kunt slaan. Daarnaast heeft de tablet 8 GB geheugen en een Android 12-besturingssysteem. Je moet de camera’s ook echt eens uitproberen, want de Samsung Galaxy Tab S8+ heeft een 12 MP ultragroothoekcamera voor en een 13 MP en een 6 MP ultragroothoekcamera achter.

Klaar om jouw gaming-ervaring naar een hoger niveau te tillen met Grover? Bij ons kun je kiezen uit verschillende gamingtablets die je van 1 tot meer dan 12 maanden kunt huren. Bestel nu, download je lievelingsgames en duik in de levendige wereld van draagbaar entertainment!


Verder lezen