Ga naar grover

Welke iPhone 15 moet je huren? Ontdek welk model bij jou past.

Hij is er: de nieuwe iPhone 15. Boordevol met nieuwe functies en upgrades. Kun je lastig kiezen of past kopen niet in je budget? Geen zorgen, we hebben de oplossing. Lees snel verder en ontdek welk model het beste bij jou past. 

Welke iPhone 15 modellen zijn er? 

Apple heeft weer flink uitgepakt en lanceert verschillende modellen. Zo zijn er de basismodellen iPhone 15 en iPhone 15 Plus met twee camera’s. Daarnaast zijn er de uitgebreidere iPhone 15 Pro , en 15 Pro Max met een extra zoomlens. 

Wat zijn de grootste veranderingen? 

Na jaren van geruchten, heeft Apple eindelijk een USB-C aansluiting op de iPhone toegevoegd. Voortaan heb je slechts één kabel nodig om al je apparaten en accessoires op te laden. Handig, toch? Ook handig: met de USB-C poort kan je iPhone ook andere apparaten opladen, bijvoorbeeld je AirPods of de telefoon van een vriend(in). 

Dynamic Island 

De vertrouwde 'notch' is op de iPhone 15 getransformeerd tot “Dynamic Island”. Het is een dynamisch informatiepaneel dat van grootte kan veranderen.  

Je kunt er systeemactiviteiten en notificaties mee bedienen. Denk aan muziek, verbinding maken en NFC-acties. 

Actieknop 

De Pro modellen hebben een fraaie actieknop aan de zijkant. Hiermee heb je snel toegang tot basisfuncties zoals mute, camera, zaklamp, vergrootglas etc. De meest uitgebreide functie is Siri Shortcuts . Hiermee bedien je slimme apparaten! 

Wat zijn de prijzen? 

De prijzen variëren sterk per model en zijn vooral afhankelijk van de opslagruimte. Als je vooral streamt en iCloud gebruikt om je spullen op te slaan, dan heb je meestal aan 128 GB voldoende. Als je je media lokaal wilt houden, overweeg dan een model met meer opslagruimte. 

Zou je een nieuw toestel kopen, dan beginnen de adviesprijzen bij € 949 voor de iPhone 15 met het kleinere 6.1. inch scherm en 128 GB opslaggeheugen. Voor dat geld kun je bij Grover ook heel lang er één huren voor € 59,90 per maand.  

Voor de iPhone 15 Pro Max met 512 GB moet je al snel rond de € 1600 aftikken. Bij Grover huur je hem voor minder dan negen tientjes per maand. 

Schermgrootte en helderheid: wat zijn de verschillen?  

De iPhone 15 en de 15 Pro hebben een handzaam scherm van 6,1 inch (15.25 cm diagonaal). Dat is gelijk aan de iPhone 14. Dit formaat ligt fijn in de hand en past in de meeste broekzakken. 

De iPhone Plus en de Pro Max hebben een flink groter 6.7 inch scherm (17 cm diagonaal) met ProMotion-technologie. Dit is ideaal voor games, YouTube of series kijken.   

Extreem helder display 

De iPhone 14 had met een piekhelderheid van maar liefst 2000 nits het helderste iPhone scherm ooit. De iPhone 15 en de 15 Plus hebben dit ook, maar de Pro modellen doen daar nog een schepje bovenop met 2500 nits. De piekhelderheid merk je vooral in de buitenlucht. Je scherm is dan onder alle omstandigheden goed af te lezen.  

Formaten vergeleken 

Dankzij de dunnere schermrand is het scherm wat groter dan z’n voorganger. De iPhone 15 modellen zijn iets dikker, maar de verdere afmetingen zijn hetzelfde gebleven. Hou er dus rekening mee dat de iPhone 14 hoesjes niet op het nieuwe model passen.

Camera 

Welk model je ook kiest, de camera’s zijn indrukwekkend. Je maakt foto’s als een pro, ongeacht de omstandigheden. Zelfs het “instapmodel” heeft een 48 megapixel + 12 megapixel camera aan boord. Dankzij de extra zoomfunctie zoom je 2 keer in met minder kwaliteitsverlies. Wil je écht helemaal los, leef je dan uit met de Pro Max. Met drie telelenscamera’s zoom je tot vijf keer in, maak je de mooiste close-ups en gaafste actiefoto’s. De nieuwe A17 Pro-chip zorgt voor video’s in ongekende kwaliteit. 

Batterijduur 

Geen zorgen over de batterij: deze is namelijk groter dan de iPhone 14. Volgens Apple kun je 20 uur (iPhone 15) tot 26 uur (iPhone plus) video’s kijken. De accu’s van de iPhone 15 Plus en de Pro Max hebben de grootste capaciteit, maar het is de combinatie met de chip die de efficiëntie van de accuduur bepaalt.  Krachtige chipset Dit zijn de twee chips in de iPhone 15 serie: 

  • iPhone 15 + iPhone 15 Plus: A16 Bionic-chip (upgrade) met 6 GB werkgeheugen 

  • Pro + Pro Max: A17 Pro-chip (nieuw) met 8 GB werkgeheugen 

De kracht van de nieuwe processoren merk je in alles; van multitasken tot de scherpste video’s maken. Aan snelheid geen gebrek. Speel realistische consolegames of binge eindeloos je favoriete serie; nog nooit heeft een iPhone zulke kwaliteit met zoveel efficiëntie gecombineerd. 

Ben je klaar voor een nieuwe iPhone? Vergeet die hoge aanschafprijs en huur zo lang je wilt. Kies het model wat het best bij je past en geniet deze week nog van je nieuwe iPhone! 


Verder lezen