Ga naar grover

DJI Mini 2 Fly More Combo vs. andere drones: een beginnershandleiding om met je eerste drone te vliegen

De zomer komt eraan en dat betekent maar één ding: het droneseizoen. Hoe presteert de DJI Mini 2 ten opzichte van andere drones? Hier is een spoedcursus over het gebruik van drones om jou op weg te helpen.

Dingen die je moet doen, voordat je met een drone gaat vliegen

Voordat je aan jouw drone-avontuur begint, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet doen:

Registreer je drone.

Je moet je drone online registreren in het land waar je woont of waar je je hoofdvestiging hebt. Wil je de juiste plaats vinden om te registreren? Bekijk de drone website referenties per land op Drones - Nationale Luchtvaartautoriteiten voor meer details.

Nu we het over de formaliteiten gehad hebben, gaan we verder met het spannende deel: de juiste drone voor jou vinden.

DJI Mini 2 Fly More Combo-specificaties in één oogopslag

De DJI Mini 2 Fly More Combo is een superlichte, professionele cameradrone die bij uitstek geschikt is voor videografen die nieuw zijn in de wereld van drones. De 12 MP hoofdsensor staat garant voor scherpe foto's en voor 4K video’s met 30 fps. De DJI Mini 2 ondersteunt zowel JPEG- als RAW-beelden en je kunt alles heel eenvoudig overbrengen op je laptop of smartphone.

Maar hoe ver kan de DJI Mini 2 vliegen? Tot maar liefst 4.000 m! En hoe snel kan de DJI Mini 2 vliegen? Maximaal 16 m/s.

Enkele aanvullende specificaties die niet vergeten mogen worden:

 • Zoom: tot 4×

 • Gewicht: 249 g

 • Videooverdrachtsbereik: 10 km (FCC)

 • Max. vliegtijd: 31 min.

Meer informatie over de DJI Mini 2 vind je hier.

De DJI Mini 2 vs. andere drones in het DJI-assortiment

Hoe doet de DJI Mini 2 Fly More Combo quadcopter het in vergelijking met andere drones in het DJI-assortiment? Laten we eens kijken.

 • DJI Mini 2 Fly More Combo vs. DJI Mavic 2 Pro:

  Als je deze twee modellen vergelijkt, dan is de DJI Mini 2 veel lichter en compacter. De Mavic 2 Pro maakt beelden met een hogere resolutie (20 MP vergeleken met de 12 MP van de Mini 2)

 • DJI Mini 2 Fly More Combo vs. DJI Air 2S: Nogmaals, de Mini 2 is lichter dan de AIR 2S, terwijl de AIR 2S video- en fotokwaliteit met een hogere resolutie biedt, namelijk 5,4 K en 20 MP.

 • DJI Mini 2 Fly More Combo vs. DJI Mavic Air 2:

  Het belangrijkste verschil is dat de Mavic Air 2 aanzienlijk zwaarder is dan de DJI Mini 2 en beter presteert op het gebied van foto- en videokwaliteit (60 fps en 48 MP versus de 30 fps en 12 MP van de Mini 2).

 • DJI Mini 2 Fly More Combo vs. DJI Mavic Mini:

  De DJI Mini 2 is een solide upgrade van de Mavic Mini, met 4K-video (een stuk beter dan de 2,7K van de Mavic Mini) en een maximaal videotransmissiebereik van 10 km in plaats van de 4 km van de Mavic Mini.

Dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een drone

Als je een drone gaat kiezen, moet je eerst goed bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken. Ga je binnen of buiten vliegen met je drone? Ga je hem gebruiken om te fotograferen, te filmen of om juist stunts mee te doen in de lucht? Zo kom je te weten welke kenmerken en functies het belangrijkste voor jou zijn.

Een echte kenner kent de vaktermen. Hoe zit het eigenlijk met jouw drone-lingo? Ontdek bijvoorbeeld wat het verschil is tussen RTF- (ready to fly), BNF- (bind and fly), PNP- (plug and play) en ARF- (almost ready to fly) drones. Als je dat eenmaal weet, kun je verschillende modellen vergelijken (zoals de DJI Mini 2 Fly More Combo, die ideaal is voor beginners). Zo vind je er één die aansluit bij jou behoeften en budget.

Veel vliegplezier!


Verder lezen