Ga naar grover

De voor- en nadelen van een converteerbare 2-in-1 laptop

Converteerbare laptops zijn ontzettend handig. Deze zijn net zo krachtig en functioneel als een conventionele laptop, maar bieden de flexibiliteit van een tablet. Daarom is er onder studenten en bedrijven veel vraag naar 2-in-1-laptops. De beste converteerbare laptops bieden zoveel voordelen en leuke designs dat je ze echt eens zou moeten overwegen.

Alles wat je moet weten over converteerbare laptops

Er zijn nu meer converteerbare laptops met touchscreen op de markt dan ooit tevoren. Dus vertellen we jou wat 2-in-1 laptops allemaal kunnen, zodat je weet wat beter bij jou past: een 2-in-1 of een normale laptop, tablet of pc.

Wat is een converteerbare laptop?

We beginnen bij het begin: wat is een converteerbare laptop nou precies en wat kun je ermee doen? 2-in-1 laptops kunnen gebruikt worden als standaard laptop met een toetsenbord en scherm, maar ook als tablet met een touchscreen. Je kunt uit 2 varianten kiezen: laptops waarbij je het scherm los kunt halen of hybride laptops waarbij het scherm gedraaid wordt.

Afneembaar

Het scherm van een afneembare 2-in-1 laptop kan losgehaald worden van het toetsenbord, zodat je hem als tablet kunt gebruiken. Het toetsenbord is via een magnetisch scharnier met het scherm verbonden. Het design is zeer intuïtief. Daardoor kun je de laptop in een handomdraai omtoveren tot een tablet en omgekeerd.

Draaibaar

Een draaibare 2-in-1 laptop heeft ook een scharnier, waarmee je het toetsenbord zolang draait tot dit zich achter het scherm bevindt. Dankzij het design kun je de laptop opvouwen als een soort tent, waarbij het toetsenbord als een soort standaard fungeert. Het scherm kan dan als tablet neergezet worden om een film of een serie te bekijken, handig tijdens een zakentrip bijvoorbeeld.

Het maakt niet uit welke van de twee converteerbare laptops je kiest: dankzij de vele functies zijn ze de moeite meer dan waard. In de laptop-modus zijn het scherm en het toetsenbord met elkaar verbonden. In de display-modus gebruik je alleen het touchscreen (bijv. voor spelletjes). In de tent-modus gebruik je het apparaat voor entertainment. In de tablet-modus tot slot gebruik je het touchscreen samen met de stylus. Daardoor zijn 2-in-1 touchscreen laptops zo ontzettend veelzijdig en geschikt om mee te werken.

Voordelen van een 2-in-1 laptop

Converteerbare laptops bieden heel veel voordelen. Zo heb je geen aparte laptop en tablet nodig: een 2-in-1 is het allebei. En dat met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de gestroomlijnde componenten en specificaties kun je ze makkelijk meenemen. Handig als je vaak heen en weer reist of aantekeningen moet maken tijdens de les. Je kunt gemakkelijk tussen de modi schakelen om het voordeel van het touchscreen te gebruiken, hetzij met je vingers of met de stylus. Bovendien gaat de batterij superlang mee, aangezien 2-in-1 laptops minder energie vreten. Aangezien 2-in-1 laptops behoorlijk klein zijn, vind je gemakkelijk de laptoptas die bij jou past. De compacte laptops passen met gemak in je rugzak of schoudertas en laten nog voldoende ruimte over.

Nadelen van een 2-in-1 laptop

Perfectie bestaat niet, en dat geldt ook voor converteerbare laptops. Een nadeel is dat 2-in-1 laptops soms wat dikker dan een notebook of ultrabook. Ook heeft het toetsenbord kleinere toetsen, waardoor het wat lastiger kan zijn om te typen. Een 2-in-1 laptop beschikt over meer rekenkracht dan een tablet, maar legt het op dit gebied af tegen een traditionele laptop. Als je veel ruimte op je harde schijf nodig hebt, kun je beter iets anders zoeken.

Beste 2-in-1 laptops

Twee converteerbare laptops blinken uit qua functionaliteit, draagbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Als eerste de Dell Inspiron 7000 2-in-1 . Deze heeft een groot 17-inch (431 mm) scherm, waardoor het de perfecte 2-in-1 laptop met draaibaar scherm is als je een hybride model zoekt dat uitblinkt qua multimedia en rekenkracht. Deze 2-in-1 laptop heeft 512 GB oplag, 16 GB geheugen en een NVIDIA GeoForce grafische kaart, waarmee je goed grafisch minder intensieve games kunt spelen. Beelden worden scherp en levendig weergegeven. De laptop heeft een toetsenbord met achtergrondverlichting, ingebouwde speakers met kristalhelder geluid en een batterijduur van 16+ uur bij continu gebruik. Doordat deze solide gebouwd is, kan hij wel tegen een paar stootjes. 

De tweede uitblinker is de HP Spectre 2-in-1 16” laptop . Deze is iets kleiner dan de Dell Inspiron 7000, maar het 16-inch (406 mm) LCD IPS touchscreen is heel indrukwekkend met scherpe beelden en sprekende kleuren. De specs van deze 2-1 laptop spreken voor zich: een Intel Core i7 processor, 16 GB geheugen, 512 GB opslag en een Intel Iris Xe grafische kaart. Perfect om content te maken, te werken of te gamen. De webcam van 1080 p en de sterke draadloze verbindingsopties zijn geweldig om videogesprekken te voeren.

Klaar voor een nieuwe laptop? Ga dan naar Grover, check de beste 2-in-1 laptops en huur er één die bij jou past!


Verder lezen