Ga naar grover

De beste snoerloze oplaadbare stofzuigers: een gids

Efficiënt, flexibel en gemakkelijk op te bergen: snoerloze stofzuigers kunnen een revolutie teweegbrengen bij het schoonmaken van je huis. Deze gids werpt een blik op de beste snoerloze stofzuigers die te huur zijn.

Waarom zijn snoerloze stofzuigers eigenlijk zo populair?

Stofzuigers hebben in relatief korte tijd een lange weg afgelegd. Voorbij zijn de dagen dat we een onhandige kist op wielen moesten rondslepen die niet verder ging dan de kabel toeliet. Schoonmaken is nu geen probleem meer dankzij een breed aanbod van snoerloze stofzuigers die alle hoeken, moeilijk bereikbare plekken en verschillende soorten vloeren met gemak aankunnen. Zoals de snoerloze Dyson V11 Absolute Extra-stofzuiger die vrijwel al het stof opvangt, superwendbaar, compact en licht is. Dat maakt het gebruik en opbergen wel heel makkelijk.

Hoe effectief zijn snoerloze stofzuigers?

Snoerloze oplaadbare stofzuigers hebben veel voordelen ten opzichte van hun tegenhangers met snoer. Maak je je zorgen over de accu en de zuigkracht? Dat is niet nodig. Veel snoerloze steelstofzuigers kunnen langer dan 30 minuten schoonmaken op één lading en kunnen overweg met allerlei soorten vloeren, van hardhout tot dikke tapijten.

Veelzijdigheid

Moet je onder de eettafel, de bedden van de kinderen of de kast in de zitkamer komen? Op dit punt is een snoerloze oplaadbare stofzuiger de winnaar: de stofzuiger heeft een zuigmond met een rol die gemakkelijk van richting kan veranderen. Je kunt deze in een kleinere handstofzuiger veranderen voor aanrechten en kieren en hij wordt geleverd met verschillende extra mondstukken, borstels en gereedschappen voor maximale prestaties.

Gewicht

De beste snoerloze steelstofzuigers zijn gestroomlijnd, strak en zo licht dat deze minder dan twee kilo wegen. Hierdoor kunnen deze gemakkelijk gedurende langere tijd worden gebruikt. 

Specifieke taken

Sommige snoerloze oplaadbare stofzuigers zijn ontworpen voor specifieke schoonmaakklussen. Een goed voorbeeld is de snoerloze Shark Pet Plus. Deze is ontworpen om haren van huisdieren uit tapijten te halen, moeilijk bereikbare voegen te reinigen en allergenen in de lucht te minimaliseren. Het resultaat is een schoner, comfortabeler huis voor zowel de baasjes als de huisdieren.

Waar moet je rekening mee houden als je op zoek gaat naar de beste snoerloze steelstofzuiger voor jou?

Er zijn drie belangrijke dingen die je moet overwegen voordat je in de markt voor snoerloze stofzuigers duikt. Als eerste: de accuduur. Maak je het hele huis liever in één keer schoon? In dat geval zoek je een snoerloze steelstofzuiger met een accucapaciteit van meer dan 30 minuten, en een display dat de gebruiksduur en de energiestand aangeeft. Ga je stof liever te lijf als je het ziet? In dat geval is de accu helemaal geen probleem.

Het tweede punt om rekening mee te houden is het vloertype. Dikpolige tapijten voelen misschien comfortabel aan onder de voeten, maar ze zijn ook de perfecte schuilplaats voor stof en ander vuil. In deze situaties kies je bij voorkeur voor snoerloze stofzuigers met een hoge zuigkracht. Hoewel deze optie meer van de accu vergt, verwijdert hij ook het stof en vuil uit je tapijten en maakt ze weer zo goed als nieuw. Sommige versies, zoals de snoerloze Dyson V11 Absolute-steelstofzuiger , hebben zelfs een laser om microscopisch stof op te sporen en een antiklitkam die haren versnippert. Ook schakelt hij afhankelijk van het vloertype tussen zuigtypes.

Op de derde plaats staat gebruiksvriendelijkheid. Hoe eenvoudig is het om het afval in de vuilnisbak te deponeren? Gaat dat met een simpele druk op de knop of zit er een lastige klep in? Heeft hij een verwijderbaar accupack voor gemakkelijk opladen? Kan de borstelrol lange haarlokken de baas of ben je tijd kwijt om ze handmatig te ontwarren? Is het filter wasbaar? Wat dacht je van een kierenzuiger voor het schoonmaken van plinten, dorpels enzovoort? Dit zijn allemaal vragen die je moet overwegen bij het bekijken van het aanbod van snoerloze stofzuigers. Geen enkele stofzuiger kan alles, dus zorg ervoor dat je prioriteit geeft aan wat je eigenlijk nodig hebt van je nieuwe schoonmaakpartner.

Snoerloze oplaadbare stofzuigers huren bij Grover

Bij Grover hebben we een ruim assortiment snoerloze stofzuigers van merken als Dyson, Shark, Samsung en LG, zodat je de stofzuiger kunt vinden die het beste bij jouw huis past. Hardhouten vloeren, hoogpolige tapijten, haren van huisdieren, moeilijk bereikbare plaatsen en nog veel meer: het stofvrij maken van het huis is voor iedereen anders en jouw situatie is unieker dan je denkt. Verander je schoonmaaksessie van een karwei in een zo prettig mogelijke routine met enkele van de beste snoerloze stofzuigers op de markt.


Verder lezen