Ga naar grover

Is de MacBook Pro 2021 de moeite waard?

De nieuwe MacBook Pro is er en wij hebben vragen...

Wie op zoek is naar een nieuwe laptop, moet zijn oog eens laten vallen op de nieuwste MacBook Pro. Hoewel deze een aantal upgrades bevat, kost het 2021-model van de MacBook Pro meer dan zijn voorganger. Dus wat krijg je voor dit extra geld?

De MacBook Pro 2021: wat is er nieuw?

Om te beginnen beschikt de MacBook Pro 2021 over de nieuwe M1 Pro-chip: een upgrade van de M1-chips uit 2019 en 2020. De MacBook Pro 2021 M1 Pro-chip heeft 70% snellere CPU-prestaties dan de vorige M1: de GPU-prestatiesnelheid is nu twee keer zo snel. Dat wil dus zeggen dat de MacBook Pro 2021 supersnel is.

Een andere highlight is het nieuwe Liquid Retina XDR-display. Gebruikers van de MacBook Pro 2021 zullen weg zijn van de hoge resolutie, de extra helderheid (dankzij mini-LED-achtergrondverlichting) en de veel kleinere randen voor een groter schermoppervlak. 

Je vraagt je misschien af: heeft de nieuwe MacBook Pro 2021 een Touch Bar? Nee, dat heeft hij niet: hij beschikt over touchscreen toetsen van volledige grootte. En klopt het dat de nieuwe MacBook Pro meer aansluitpoorten heeft? Ja! De MacBook Pro 14 inch 2021 heeft drie Thunderbolt 4 (USB-C) poorten, een SDXC-kaartslot, een HDMI-poort en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. 

De MacBook Pro 2021 markeert ook de terugkeer naar MagSafe-opladen. Dankzij MagSafe 3 kun je in slechts een half uur tot 50% opladen. 

De MacBook Pro 2021 in vergelijking met eerdere MacBooks

De nieuwste toevoeging aan de Pro-familie beschikt over geweldige specs. We hebben de nieuwe M1-chip, het Liquid Retina XDR-display en de betere connectiviteit al genoemd. Maar wat onderscheidt de MacBook Pro 2021 nog meer van andere laptops?

  • Batterijduur:

    Met de nieuwe MacBook Pro 2021 kun je weliswaar snel opladen, maar de batterijduur is niet noemenswaardige verbeterd. Met een opgeladen 13-inch MacBook Pro 2020 kun je 17 uur op het internet surfen en 20 uur video’s afspelen. Bij de 14-inch MacBook Pro 2021 is dit 11 uur en 17 uur.

     

  • Grootte en gewicht:

    De MacBook Pro 2021 is zwaarder en iets breder dan zijn voorgangers, met een groter schermoppervlak dankzij de aanzienlijke kleinere randen. Net als bij eerdere modellen is de nieuwe MacBook Pro 2021-hoes verkrijgbaar in het zilver of grijs.

Dus dat zijn de specificaties. Maar heb je de nieuwe MacBook Pro 2021-release echt nodig? Laten we eens kijken.

Is de MacBook Pro 2021 dé laptop voor jou?

Het is geweldig om de nieuwste tech te hebben, maar je moet ook de alternatieven bekijken, zoals de Macbook Pro 2020 of de Macbook Air. Dit betekent dat je de voor- en nadelen afweegt tegen jouw wensen.

Wat zijn de voordelen van de MacBook Pro 2021? 

Supersnelle prestaties, een verbluffend scherm en meer poorten voor veelzijdige connectiviteit. Bovendien is opladen sneller dan ooit tevoren met MagSafe 3.

En wat zijn de nadelen? 

De MacBook Pro 2021 is duurder dan voorgaande modellen: enigszins te duur voor de levensduur van de batterij. Bovendien is hij iets minder draagbaar, omdat hij zwaarder en breder is. 

Over het algemeen is de nieuwe MacBook Pro 2021 een indrukwekkend toestel, dat een nieuw precedent schept op het gebied van laptopprestaties. Als je een professional bent die snelheid en een eersteklas beeldscherm wilt, dan is dit wellicht het apparaat voor jou. Als je echter de voorkeur geeft aan een kleinere notebook zonder dat je alle pk's van de M1 Pro-chip nodig hebt, dan moet je ook eens denken aan zijn voorganger of aan de Macbook Air.

Wil je het volledige 2021 Macbook-assortiment bekijken?


Verder lezen