Ga naar grover

Cameralenzen huren: 5 redenen waarom het de moeite waard is

Met een duizelingwekkend aantal cameralenzen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij je wensen past. Daarom is het huren van lenzen echt een geweldige oplossing.

Cameralenzen huren of kopen

Of je nu een professionele fotograaf bent of een hobbyist: het bij de hand hebben van de juiste apparatuur speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van je vaardigheden en het bereiken van het gewenste resultaat. Het kopen van apparatuur heeft zo zijn voordelen, vooral omdat je de betreffende lens altijd in je inventaris hebt en deze zo veel of zo weinig kunt gebruiken als je zelf wilt. Wat is het probleem bij kopen? Een dergelijke lens is een kostbare investering en het kan zijn dat je uiteindelijk genoegen moet nemen met een Nikon 50 mm-prime-lens, terwijl bijvoorbeeld een Sony SEL 16-55 mm-zoomlens een betere keuze zou zijn geweest. Het is altijd goed om een paar basislenzen in je tas te hebben voor als de gelegenheid erom vraagt, maar veel van het plezier van fotografie ligt in het oneindige aantal manieren waarop je een scène of situatie kunt benaderen. En juist daarvoor wil je kunnen variëren met je set-up.

5 redenen waarom het huren van cameraspullen interessant is

Flexibiliteit

Het huren van DSLR-cameralenzen is ideaal als je verschillende fotografieprojecten achter elkaar hebt, zoals bruiloften, producten, sportevenementen, portretten enzovoort. Als je huurt, kun je je hele opstelling op korte termijn veranderen en voorkom je dat je vastzit aan specifieke apparatuur. Heb je een telelens nodig voor een spontane klus? Heb je per ongeluk je beste portretlens thuisgelaten en heb je er een nodig voor een drukke werkdag? Huur er een bij Grover en begin te fotograferen.

Prijs

Zoals elke fotograaf weet, zijn cameraspullen duur. Waarom zou je dan veel geld uitgeven aan nieuwe apparatuur als je ze kunt huren voor een fractie van de prijs? Stel, je hebt een eenmalige opdracht voor het verslaan van een tenniswedstrijd waarvoor je een full-frame sporttelelens moet gebruiken. Die lens kopen om hem vervolgens onder in je tas achter te laten terechtkomen is weinig efficiënt en bovendien nadelig voor je portemonnee. Huren is een betaalbare manier om het maximale uit apparatuur te halen.

Nieuwste technologie

Behalve als je heel veel geluk hebt, is het vanzelfsprekend dat je niet altijd de nieuwste lenzen kunt aanschaffen zodra ze op de markt verschijnen. Ook hier is huren een uitkomst. Bekijk onze huurvoorraad, sla in wat je nodig hebt en ga op pad met de nieuwste modellen in je tas. Dit geldt ook niet alleen voor nieuwe lenzen: misschien is er een lens die je een paar jaar geleden hebt gebruikt en die je graag opnieuw zou willen proberen. Precies dat is mogelijk bij het huren.

Variatie in lenzen

Door te huren hoef je niet vast te houden aan één model of merk, maar kun je een hele wereld van cameralenzen verkennen. Je kunt Nikon-lenzen, Canon-lenzen, Sony-lenzen en nog meer lenzen huren. Ga bijvoorbeeld voor spiegelloos, DSLR, prime of zoom. Zo kun je experimenteren, jezelf uitdagen en verschillende disciplines verkennen. En dat alles in de wetenschap dat je niet gebonden bent aan een enkele lens – tenzij je daar natuurlijk voor kiest.

Verzekering

Heb je tijdens een klus een lens laten vallen? Vrees niet: huurlenzen worden voor 90% gedekt door Grover Care. Dat betekent geen bittere kosten voor jou en dat je niet hoeft af te wegen of je de apparatuur meteen moet repareren of het uitstelt tot je banksaldo er gunstiger voorstaat.

Het huren van cameraspullen met Grover

Onze service maakt het huren van cameralenzen een fluitje van een cent. We verhuren een breed assortiment DSLR-cameralenzen, waaronder de professionele Sony FE 85mm -portretlens met Z-vatting, en de Fujifilm XF 150-600mm -supertelelens voor hoogintensieve opnamen. Je kunt ook een compleet assortiment cameratoebehoren en camerabody's huren.


Verder lezen